Helgens ljuva långpass

Dagens pass
Distans: 26 km långpass
Tid: 2:08:38
Snittfart: 4:56 min/km

Idag var det dags för långpass. Det är alltid det träningspass jag ser fram emot mest under veckan. Det är något meditativt med att, i makligt tempo, flyta fram i två timmar och mer. Idag blev det en tur som innehåller både asfalt och grus. Inte speciellt många höjdmeter utan med andra ord ganska lätt och skön löpning. Fokus under mina långpass är rytm. Att hitta ett bra flyt i steg och andning och sen låta tankarna vandra iväg i takt med att kilometrarna avverkas. Det var kanonbra löparväder idag. Ett par minus och snön har inte hittat fram till Åmål än, som ligger så nära Vänern att det som blir snö ett par mil inåt land blir regn istället. Efter de 26 kilometrarna känner jag mig förhållandevis fräsch. Benen har inte tagit nämnvärt med stryk och inga skador att gnälla över. Ont i ryggen har jag alltid så det har jag slutat att reflektera över. Imorgon blir det ett milpass i normaltempo igen.

grusväg

happyrunner klockan