Årets första snöpass

Dagens pass
Distans: 10 km långpass
Tid: 00:50:10
Snittfart: 5:01 min/km

Lätt återhämtningspass efter gårdagens 26km. Idag bet det lite mer i kinderna än vad jag varit van hittills i vinter. -12 på termometern och lite vind på det. Dock ingen anledning att fega ur för de inplanerade 10 km landsväg. Väl hemma kan jag konstatera att det inte är mycket att skriva hem om. istappar i ögonfransarna och lite ånger över att jag rakat av mig skägget. Inget är som rejäla istappar i skägget efter ett löppass. Då känner man att man lever. I övrigt är första officiella träningsveckan inför Swiss Alpine därmed avklarad. ca 60 km löpning blev det varav åtminstone två riktiga kvalitetspass i form av backintervaller samt gårdagens långpass. Nästa vecka är tänkt att rulla på i ungefär samma mönster. Enda skillnaden är att lördagens långpass är 29 km istället för denna veckas 26 km.

isiglöpare