Mjukt, tyst och skönt

Dagens pass
Distans: 6,89 km
Tid: 00:34:40
Snittfart: 5:03 min/km

Den nya träningsveckan drog igång med ett kort pass i nysnön. Det är en skön känsla att springa i nysnö. Allt blir väldigt tyst och mjukt. Dock blir det förstås också lite jobbigare för benen, framförallt då fästet blir sämre. Fötterna tenderar att förlora greppet i frånskjutet vilket gör att mycket av kraften försvinner utan att driva mig framåt. Jag kör mina snöpass i skorna Saucony Peregrine 2, vilket är en trailsko. D.v.s. en sko för terränglöpning. Den är lite robustare och styvare och med kraftigare mönstrad sula. När det är riktigt dåligt fäste drar jag på broddar. Jag rekommenderar broddar av typen som man drar utanpå skon i gummiband. I gummibanden sitter några dobb som ger bra bett. De slits ganska snabbt om underlaget är hårt dock, men de sitter helt OK på foten även om det känns en smula klumpigt. I övrigt är det kläder för väder som gäller. Jag körde ikväll knähöga kompressionsstrumpor från Craft, vintertajts från samma varumärke. En underställströja i ull, följt av långärmad fodrad löpartröja från Craft samt en tunn vindjacka från Newline på toppen. Runt halsen drar jag en ”buff” som jag kan rulla upp över ansiktet när vinden biter för hårt. På skallen har jag Crafts löparmössa och pannlampan från Silva. Mitt största bekymmer brukar vara att jag fryser lätt om fingrarna. Jag körde med Crafts tunna löparvantar plus ett par fleecehandskar från HH över. Med facit i hand blev jag lite väl varm om överkroppen idag.

snölpuls