Kärvt långpass

Dagens pass
Distans: 29 km, långpass
Tid: 02:40:02
Snittfart: 5:31 min/km

Vissa löppass känns så där underbart lätta och sköna. Jag flyter fram i ett nästan tyngdlöst tillstånd på lätta ben med lätt andning. Runners high. Dagens långpass på 29km var inte ett sådant. Det var den absoluta motsatsen. Redan när jag vaknade kändes kroppen tung och när jag tittade ut och såg de meterhöga vågorna piska ute på Vänern så blev även mina tankar lite tyngre och mörkare. Det blev en lång kamp mot mellan min kropp och min hjärna där kroppen från första steget sa ifrån att den inte hade lust med detta idag. Tack och lov har jag ett tjockt pannben och en förmåga att ta fram positiva tankar när de behövs. Det var en genuint jobbig löptur där den hårda vinden och mjukt och moddigt underlag var de två tyngst vägande faktorerna. Nåja, tillbaka hemma i soffan känns det ändå bra. Det som inte dödar härdar osv. Detta blir ett pass att se tillbaka på när jag tycker att det tar emot.


vintervägselfie-altanen