Som natt och dag

Dagens pass
Distans: 16 km, distans
Tid: 01:21:00
Snittfart: 5:12 min/km

Kroppen är märklig. Lördagens långpass var en enda lång strid. Söndagens distanspass på 16 km var något helt annat, trots att de yttre omständigheterna inte var ett dugg bättre. Redan när jag vaknade kände jag mig pigg och lätt i kroppen, vilket jag inte hade förväntat mig efter långpasset dagen innan. Inte en tillstymmelse till träningsvärk, löparknä, ömma hälar eller annat störande. OK, ont i ryggen hade jag, men det har jag som sagt alltid så det räknas inte. I övrigt inte så mycket att orda om. De 16 km avverkades i ganska makligt tempo och med en puls på rätt nivå. Summerar jag veckan så är jag ändå nöjd. Den totala sträckan som jag tillryggalagt är enligt plan. D.v.s. drygt 6 mil. Torsdagens 6 km stod jag över eftersom jag gjorde en dubbel saltomortal på vägen mellan parkeringen och jobbet. Min redan instabila rygg tyckte inte om det så jag valde att vila. Dock tog jag in detta på gårdagens distanspass som egentligen var planerat till 10 km, men som alltså blev 16 istället. Nu följer en avsevärt lugnare vecka där planen säger enbart 39 km. Även om jag känner mig pigg så tror jag att kroppen behöver det.

broddar