Veckans träning

Sitter här på söndagskvällen skönt genomkörd i kroppen. Helgen har gått i löpningens tecken. 46 km löpning på två dagar är förstås riktigt ”bra”. Speciellt med tanke på att det har varit 46 km som på intet sätt gett något gratis. Underlaget på lördagens 32 km långpass var minst sagt krävande. Snöplogarna i Värmland, liksom överallt misstänker jag, är rädda om stålet och låter fem centimeter snö ligga kvar. Således blir underlaget extremt ojämn och stenhård snöskorpa. Varje steg måste pareras. Alternativet är att löpa längre ut i vägrenen men där var underlaget mycket löst vilket gjorde att fästet släppte för varje steg. Nåja, bra för pannbenet och musklerna. Det tog dock ut sin rätt sista km på dagens pass då jag fick akut krampkänning i ryggen, högt upp mellan skulderbladen. Antar att det handlar om att jag spänt mig i löpningen tack vare underlaget. Vackert är det dock i de värmländska skogarna i midvintern. Mao en helg som både givit och tagit energi.

Veckan i övrigt har gått i jobbets och resandets tecken. Ett par långresor och övernattningar har gjort det lite svårt att få ihop veckodosen enligt schemat. Jag missade torsdagens korta pass eftersom jag den dagen ägnades Distanshandelsdagen i Borås med trevliga festligheter. På tisdagen blev det ett helt ok distanspass på ca 12 km i fem blankt-tempo. Onsdagen blev det intervallpass med fem ”tusingar”. Det kändes bra att blåsa på lite och få upp pulsen rejält.

Kommande vecka blir ungefär som denna. Helgens dos ska ökas ännu ett par km nästa helg. Vi får se hur det blir och vad verkligheten tycker om det. Mina två älskade barn fyller år på torsdag och söndag vilket känns viktigare än löpning trots allt. Over and out.

kyrkan