Summering av en lugn vecka

Denna vecka har jag dragit ner på träningsdosen vad det gäller antal km. Dock har jag fått in fyra bra löppass och ett styrkepass. Efter den vanliga vilodagen på måndagen så blev det fem tusenmetersintervaller på tisdagen. Det är förstås grymt jobbigt med ”tusingar” men ack så nyttigt. Jag riktigt känner hur jag blir starkare efter varje intervallpass. Av olika anledningar stod jag över onsdagens 6 km. Torsdagens 6 km blev istället 12 km för att kompensera. Jag gjorde ett formtest under detta pass, i form av tio km i tröskelfart. Det kändes riktigt bra och jag kunde hålla ett jämnt tempo. Lite besviken blev jag dock när klockan hann över 42 minuter innan jag var klar med mina 10 km. Jag vill ju så gärna nå sub 40! Nåja, det var snöslaskigt, blåsigt, mörkt och regnigt och jag tror kanske att jag har sub 40 i mig under rätt förutsättningar på tävling. Idag fick jag äntligen till ett pass med mina vänner i löparklubben Spring Åmål. Det är alltid lika fantastiskt trevligt och inspirerande att springa med mina duktiga klubbkompisar. Jag lär mig massor varje pass. Idag sprang vi 12 km gemensamt och sen sprang jag ytterligare en halvmil för att få ihop veckodosen på 45 km. Som sagt, en lågvolymvecka, men jag tror att min kropp behövde det. Nästa vecka blir det tuffare tag igen. Totalt 77 km ska avverkas på fem löppass. Stay tuned!

OK tröskelpass söndagspass med Spring Åmål