Riktigt bra träningsvecka

56 km löpning det senaste dygnet och nästan 9 mil denna vecka. Jag struntar i jante och klappar mig själv på axeln och ger mig lite välförtjänt beröm. Särskilt nöjd är jag över min målmedvetenhet och disciplin i träningen.

Det har varit bra träningspass under veckan, inte bara mängd i slentriantempo. Av de sex passen har tre varit kvalitet. På onsdagen körde jag fyra tusenmetersintervaller i ca 4 min/km. Det känns att dessa gör en otrolig nytta. Ska verkligen försöka få in minst ett sådant i veckan. Helgens två långa pass var bra för både kropp och knopp. Lördagen blev det 35 km som var avsevärt tuffare för knoppen än kroppen. Jag missbedömde vädret och fick frysa fruktansvärt, speciellt under sista milen då hård motvind och piskande spöregn gjorde att jag totalt tappade känseln i både benen och händerna. Jag belönade mig med ett riktigt varmt bad när jag kom hem! Idag blev det ett, som alltid, trevligt pass med Spring Åmål. Mitt träningsprogram sa 16 km men det kändes så bra så vi fortsatte lite längre och minsann hade vi inte rivit av en halvmara när vi var tillbaka i omklädningsrummet. Väldigt trevligt att springa i prattempo och diskutera träningslära med mina välmeriterade klubbkompisar.

Nästa vecka ska enligt planen bli likadan som denna. Jag hoppas innerligt att min kropp fortsätter att svara såhär bra och att jag inte drar på mig några skador. Vi hörs!

snödojjor blizzard klocka-långpass