En vecka inte helt enligt plan

Dags att summera ytterligare en träningsvecka. Veckan blev inte helt som planerad, men helt OK ändå. På tisdagen blev det ett 14 km pass med en bra fartökning till ca 4.15 min/km under 4 km. På onsdagen blev det ett lunchpass på dryga 6 km. Torsdagen blev veckans bakslag då jag kände mig krasslig. Huvudvärk och feberaning gjorde att jag avstod det planerade tröskelpasset. Jag vilade sen till på lördagen då det var dags för långpasset. Efter två dagars vila så var jag väldigt sugen. Jag och familjen var i stugan i Östervallskog och förutsättningarna var bra. Ett par plusgrader och lite duggregn. Jag tog min vana trogen grusvägarna norrut på rutten för Unionsmarathon. När jag sprang den maran i fjol fick jag kramp i vaderna och fick slita fruktansvärt sista milen. Därför tar jag nu alla tillfällen i akt att träna i de grymma stigningarna som man utsätts för mellan ca 28 och 35 km. När jag var hemma hade jag avverkat ca 43,5 km, mao mitt längsta löppass någonsin! Jag var rejält sliten sista milen och gick vissa av de brantaste backarna i slutet, i sann ultra-anda. Så här dagen efter känns det dock rätt fint, bortsett från skavsår och blåsor på både nämnbara och onämnbara ställen. Idag blev det 10,6 km löpning tillsammans med grannen, i ca 4,45-tempo. Summa summarum blev det 74,3 km loggat vilket får anses bra fördelat på fyra löppass!

ultrageggigt ultranojd ultralang