Drygt en mil om dagen i en månad

32 mil löpning under mars månad och dryga nio mil senaste veckan! Kort och gott har mars månad varit en riktigt bra träningsmånad både vad gäller mängd och kvalitet. Senaste veckan har varit lite annorlunda, med tre pass längre än halvmara. Dessutom med riktigt bra tempo. De nio milen denna veckan har i snitt legat på strax under 4:40, vilket är min maratonfart för att nå runt 3:15 tim på maran. Jag har under mina längre pass försökt pressa mig upp till halvmarafart, ca 4:15, under intervaller på 3-5 km. Det har känts riktigt bra och ger mig nog bra hårdhet inför Göteborgsvarvet där jag har som mål att gå under 1:30 tim. Det kommer att bli stentufft att klara det.

Jag har varit eländigt dålig på att uppdatera bloggen denna månad, men jag har faktiskt inte hunnit och orkat på grund av mycket jobb och mycket träning.

Jag gjorde tävlingspremiär för året i Uddevalla i början av mars. Göteborgsvarvets seedningslopp stod på programmet. En mil på flackt underlag. Jag hade stora förhoppningar att krossa 40-minutersgränsen för första gången, men redan efter 3-4 km stumnade jag och insåg att det var kört. Mycket besviken gick jag i mål på 41:14, vilket i och för sig är min näst snabbaste mil någonsin, men jag hade hoppats på mer. Min analys i efterhand är att min mängdträning under vintern inte har gett mig snabbhet. Ganska självklart förstås. Därför har jag under andra halvan av mars lagt in avsevärt mer tempo i mina pass, men samtidigt försökt upprätthålla mängden. Hårdare träning helt enkelt.

Jag har haft några bra och trevliga pass med mina klubbkompisar i Spring Åmål. Jag lär mig massor av att springa tillsammans med andra, bättre, löpare förstås.

Jag har fått vara frisk och skadefri även denna månad. Peppar peppar… Hur länge kan det hålla sig? Nåja, ett par pass har jag ställt in för att jag känt mig lite trött och hängig. I torsdags sprang jag både till och från jobbet. Dvs två halvmaror på en dag! På hemvägen fick jag ont i vänster vad och blev riktigt orolig. När jag vaknade på fredagen hade jag också riktigt ont i vänster höft. Sannolikt för att jag sprang annorlunda när jag hade ont i vaden. På lördag var jag dock smärtfri igen.

Nu tar jag nya tag för april månads träning. Jag har inte bestämt mig för om jag ska köra någon tävling eller inte. Eventuellt Startmilen i Örebro nästa helg, men jag vet inte. Jag tycker inte så mycket om mildistansen för tillfället. Jag blir så vidrigt trött och har svårt att bemästra tröttheten trots att jag vet att jag har mycket mer i mig när hjärnan skriker åt mig att lägga av…